Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


8 miniștri pe lista de remaniere. Cine pleacă, cine rămâne?

Teodor Meleșcanu va fi înlocuit de Ramona Mănescu la MAE, susțin surse politice din PSD.

8 ministere se află pe lista de remaniere a Vioricăi Dăncilă. Comitetul Executiv al PSD se reunește la prânz, la Parlament pentru a discuta acest subiect. Si ALDE se va reuni, tot azi, în ședința Biroului Politic însă în absența liderului partidului care a anunțat că este în concediu.

Totuși Călin Popescu Tăriceanu a declarat ieri la Antena 3, că a avut o discuție informală cu cei din ALDE și au decis ca ministrul de Externe Teodor Meleșcanu să fie remaniat. Acesta a precizat că Biroul Politic al formațiunii va decide, luni, și persoana care îi va lua locul acestuia. Surse din PSD au declarat pentru Digi24 că la MAE ar urma să fie propusă Ramona Mănescu, fost europarlamentar PNL, care s-a ocupat anul trecut de vizita Vioricăi Dăncilă în Emirate.

Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că vor exista discuții despre o remaniere mai restrânsă, în primă fază.

Astfel, o schimbare ar putea fi făcută la ministerul Educației, condus de Ecaterina Andronescu, potrivit surselor menționate. Alte ministere luate în vizor sunt: Dezvoltarea, unde este Daniel Suciu, care este și vicepremier, Internele - Carmen Dan, Transporturile - Răzvan Cuc și Agricultura - Petre Daea.

Aceleasi surse mai spun că Viorica Dăncilă ar dori o remaniere în două etape.

Cabinetul Dăncilă este format din 27 de ministere, dintre care patru portofolii sunt deținute de ALDE, și anume Externe - Teodor Meleșcanu, Mediu - Grațiela Gavrilescu, Energie - Anton Anton și Ministerul pentru Relația cu Parlamentul - Viorel Ilie.