Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adrian Țuțuianu: Era nevoie de o restructurare, nu de o remaniere a Guvernului

adrian_tutuianu_restructurare_remaniere_guvern.jpg

Premierul Viorica Dăncilă pregătește remanierea Guvernului (Sursa foto: gov.ro)
Premierul Viorica Dăncilă pregătește remanierea Guvernului (Sursa foto: gov.ro)

Numele vehiculate în presă pentru remanierea Guvernului nu sunt de natură să îmbunătățească guvernarea, declară la RFI senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte Pro România.

Adrian Țuțuianu consideră că s-ar impune mai degrabă o restructurare a Guvernului, nu o remaniere: ”În opinia mea, era nevoie nu de o remaniere guvernamentală, ci de o restructurare a Guvernului, pentru că avem cel mai stufos Executiv probabil dintre toate țările membre ale Uniunii Europene și lucrul ăsta nu poate fi continuat”.

Senatorul crede că unii miniștri ar fi trebuit schimbați de mult timp: ”Dacă ne uităm la ce propuneri sunt, cel puțin din presă, pentru remaniere, sunt miniștri care probabil că trebuiau să plece de mult timp, cum este cazul doamnei Carmen Dan. Mai sunt câteva zile, se apropie 10 august și cred că doamna Dăncilă nu va risca să aibă pe 10 august în funcția de ministru de Interne pe doamna Carmen Dan”.

”Nu cred că numele care sunt vehiculate în presă sunt de natură să aducă un spor de imagine pentru PSD. Sunt doar reașezări, care nu sunt de natură să îmbunătățească guvernarea”, conchide Adrian Țuțuianu.

 
Adrian Țuțuianu, despre remanierea Guvernului Dăncilă