Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nu am luat decizia pentru că așa vrea Iohannis, se apără premierul de acuzațiile potrivit cărora ar remania miniştri la cererea președintelui

viorica_dancila.jpg

Dupa Eugen Teodorovici, si Mihai Fifor se retrage din competiţia internă pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale şi o va susţine pe Viorica Dăncilă
Dupa Eugen Teodorovici, si Mihai Fifor se retrage din competiţia internă pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale şi o va susţine pe Viorica Dăncilă
Sursa imaginii: 
Facebook.com

Viorica Dăncilă a scris pe Facebook că i-a cerut demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne pentru că este „o decizie corectă, menită să facă dreptate și să restabilească încrederea oamenilor în guvern”. 

Premierul Viorica Dăncilă a adus clarificări, la finalul CEx al PSD, despre decizia de a fi remaniați Carmen Dan și Teodor Meleșcanu, reiterând că a fost o hotărâre luată nu pentru că așa dorește președintele Klaus Iohannis. Premierul a spus că sunt „binevoitori” care speculează. 

„Am luat această decizie pentru că așa cred eu că acest Guvern va avea mai multă credibilitate. Noi suntem în luptă cu Ioahnnis pentru prezidențiale. Dacă îmi asum ca președinte al PSD să obțin un rezultat la prezindențiale, cu siguranță nu trebuie să fac jocul adversarului politic în campanie. Deci aceste lucruri apărute în spațiul public sunt total neadevărate”, a conchis Dăncilă. 

Întrebată despre nemulţumirile faţă de activitatea ministrului Carmen Dan, Dăncilă a refuzat să facă vreo legătură între remanierea acesteia și dosarul protestelor din 10 august 2018. 

”Nu am să detaliez motivele. Am să repet ceea ce am spus înainte. Îmi doresc o eficienţă mai mare în activitatea guvernamentală. Nu vrea ca să ies în faţa presei, a opiniei publice şi să fac analiza activităţii doamnei Carmen Dan sau altor miniştrii pe care îi voi schimba”.

Dăncilă a completat spunând că argumentele ţin de ”percepţia publică a acestui minister”.

”Vreau să dau mai multă credibilitate acestui minister şi pentru că eu cred că aici trebuie să avem o schimbare pentru un lucru mult mai bun sau a lucra mult mai bine în cadrul acestui minister. Nu cereţi să dau detalii din interiorul Ministerului sau să spun anumite lucruri….”, a mai afirmat premierul.

Întrebată dacă nu era aceeaşi percepţie despre Ministerul de Interne şi în 10 august, Dăncilă a spus: ”
Nu comentez acest lucru, nu am de ce să comentez acest lucru. Ştiu că acolo sunt mai multe probleme, sunt mai multe reclamaţii, nu vreau ca o afirmaţie de-a mea să fie interpretată”. 
Premierul a anunțat că Ramona Mănescu este propunerea pentru Externe, iar Nicolae Moga pentru Interne. Mihai Fifor a fost propus pentru funcția de vicepremier pe Parteneriate Strategice.

Fostul ministru de interne, Carmen Dan, a declarat luni că a demisionat pentru că PSD ar fi capitulat în fața președintelui Klaus Iohannis. Ea a precizat că nu înțelege schimbarea de atitudine din partid, care nu i-a imputat până acum felul în care a gestionat protestul de anul trecut din 10 august.