Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Claudiu Crăciun, candidat Demos la Președinție: PSD a produs un dezastru social, cum se poate pretinde de centru-stânga?

claudiu_craciun_candidat_demos_presedintie_psd.jpg

Claudiu Crăciun vrea să candideze la Președinția României (Sursa foto: Demos)
Claudiu Crăciun vrea să candideze la Președinția României (Sursa foto: Demos)

PSD a provocat un adevărat dezastru social în România, spune la RFI Claudiu Crăciun, candidatul partidului de centru-stânga Demos la alegerile prezidențiale. El recunoaște că unul dintre cele mai mari obstacole este strângerea de semnături, pentru a putea intra în cursa electorală din toamnă.

Claudiu Crăciun, lector universitar la SNSPA și secretar general Demos, explică de ce candidează la alegerile prezidențiale: ”Credem că după 30 de ani de tranziție foarte dură, a venit momentul să spunem stop acestui model de societate, de politică, de economie, în care foarte repede se sacrifică unii concetățeni, în primul rând cei mai vulnerabili, copii, femei, bătrâni, persoane cu dizabilități, minoritari, dar și persoane care trăiesc cu frica zilei de mâine”.

Candidatul Demos la alegerile prezidențiale din toamnă consideră că PSD și Pro România nu sunt partide veritabile de centru-stânga: ”Mi-e greu să spun că sunt partide de centru-stânga. Timp de 30 de ani, PSD-ul a fost cel mai puternic partid din această țară. Dezastrul în care ne aflăm... patru milioane de oameni au plecat din această țară și n-au plecat de la bine, au plecat de la greu și uneori s-au dus la mai mult greu afară, pentru că în afara țării sunt marginalizați și exploatați mulți dintre ei. Cum poți să te pretinzi partid de centru-stânga, când ai generat acest dezastru social?”.

 
Claudiu Crăciun, despre alegerile prezidențiale