Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Steriu (PSD): Sunt convins că Dăncilă ar intra în turul doi la prezidențiale

Valeriu Steriu Parlament disputa politica.jpg

Valeriu Steriu consideră ridicol demersul PNL la CCR (Sursa foto: Facebook/Valeriu Steriu)
Valeriu Steriu consideră ridicol demersul PNL la CCR (Sursa foto: Facebook/Valeriu Steriu)

Viorica Dăncilă este cel mai potrivit candidat al PSD la alegerile prezidențiale, declară la RFI deputatul Valeriu Steriu. În opinia sa, coaliția PSD-ALDE nu se va rupe, după ce social-democrații au refuzat să sprijine candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la Președinție.

Valeriu Steriu se îndoiește că vor fi probleme în coaliția PSD-ALDE, în contextul alegerilor prezidențiale din toamnă: ”Mă îndoiesc, mă îndoiesc. Această coaliție a mers foarte bine. Chiar și zilele trecute ați văzut momentul acesta al înlocuirii unui ministru s-a petrecut foarte corect și foarte limpede. Mă îndoiesc că la toamnă vom avea o altă coaliție, deși am văzut foarte mulți adversari politici care împing în această direcție. Sunt convins că domnul Tăriceanu are maturitatea necesară. Dacă va dori să continue cursa aceasta prezidențială, nu avem decât să-l aplaudăm și să-i urăm succes, dar în ceea ce înseamnă candidatul PSD, de 25 de ani acesta întotdeauna a fost un membru al partidului”.

Întrebat dacă nu va fi fragmentat bazinul electoral al PSD, în cazul în care partidul va avea propriul candidat, deputatul social-democrat Liviu Pleșoianu va candida și el ca independent, iar Călin Popescu Tăriceanu va intra în cursă din partea ALDE, Valeriu Steriu a răspuns: ”Sunt variante de luat în calcul. Sunt convins că strategia de campanie va fi construită în așa fel încât candidatul PSD să fie automat prin recunoașterea prin vot în primul tur să intre în turul al doilea și din acel moment lucrurile sunt cu totul diferite”.

Deputatul e convins că PSD va intra în turul secund al alegerilor prezidențiale: ”Sunt convins că vom intra, nu are cine altcineva să intre în clipa de față”.

 

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale?

 

Cine ar fi cel mai potrivit candidat al PSD? ”În acest moment, Viorica Dăncilă. Eu personal o susțin pentru a candida la Președinția României (...). A crescut foarte mult de când a preluat partidul, în ultimele săptămâni. Maturitatea pe care a atins-o cred că o recomandă și cred că dacă i-ar fi pus întrebarea cu două săptămâni înainte de a deveni primul-ministru al României, ar fi răspuns la fel. Este un aspect care ține de modestie și de elemente personale de bun simț”, consideră Valeriu Steriu.

La mențiunea RFI că atunci când PSD-ul era condus de Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă nu părea să aibă aceleași calități, deputatul a răspuns: ”Sunt foarte mulți oameni care au fost în acea perioadă destul de reținuți în a se exprima, nu neapărat datorită unei lipse de curaj, ci mai degrabă aș putea spune o prioritizare a unor lucruri (...). Sunt convins că doamna Viorica Dăncilă intră în turul doi, mai departe nu merg cu nici un fel de presupunere (...). Alegeri pentru un singur candidat, bine organizate, bine strunite și mai ales verificate foarte atent și pe ziua votului, ceea ce nu s-a întâmplat la alegerile pentru PE pot duce fără nici un fel de probleme candidatul PSD-ului cu peste 30% în turul doi”.

 
Valeriu Steriu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre alegerile prezidențiale și relația cu ALDE