Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noul Parlament European o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-şef european

laura_codruta_kovesi_wiki.jpg

Image source: 
wikipedia

Preşedintele PE, David Sassoli, va trimite o scrisoare către Consiliul UE în care va reitera susținerea față de Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european. 

Preşedintele PE, David Sassoli, consideră că ”este esenţial” să se asigure cât mai curând anchetarea şi urmărirea penală a infracţiunilor împotriva bugetului Uniunii Europene.
Sassoli reiterează ideea că numirea procurorului-şef european este o decizie comună a parlamentului European şi a Consiliului Uniunii Europene.
Laura Codruţa Kovesi şi Jean-François Bohnert sunt cei doi candidaţi rămaşi în cursă pentru a deveni primul procuror-şef european, care va avea sarcina de a investiga fraudele, corupţia sau spălarea de bani cu fonduri europene. Kovesi a fost susţinută de fostul Parlamentul European, în timp ce Consiliul Uniunii Europene l-a preferat pe Bohnert.
Negocierile dintre cele două părţi vor fi reluate, având în vedere că noul Parlament şi-a început activitatea. 

Amintim că Franţa a acceptat să o susţină pe Laura Codruta Kovesi pentru conducerea Parchetului European, în locul propriului candidat, Jean-François Bohnert, au declarat surse franceze şi române, citate de Financial Times.