Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Suporterii lui Trump despre o democrată de culoare: Trimite-o acasă!

foto_trump.jpg

Donald Trump la miingul din Carolina de Nord
Donald Trump la miingul din Carolina de Nord
Image source: 
www.rfi.fr

Trump încearcă să se distanțeze de scandările rasiste ale suporterilor săi de la mitingul de miercuri din din Greenville, Carolina de Nord. Trump a criticat o politiciană americană născută în Somalia căreia i-a sugerat că dacă nu-i place în Statele Unite, să se întoarcă în Somalia. Suporterii săi au început să scandeze Send her back!  adică Trimite-o acasă! Ana Maria Maria Florea Harrison are detalii.

Donald Trump a atacat săptămâna aceasta 4 politiciene democrate de culoare spunând că dacă nu le place în America, se pot întoarce acasă. Problema e că dintre cele patru, doar una nu e născută în America și a emigrat cu familia în Statele Unite când era copil. Se numește Ilhan Omar și este membră a Congresului American. La meetingul din Green Ville, Trump a spus despre aceasta precum și despre colegele sale democrate Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib, Ayanna Pressley că văd America „ca pe o forță a răului”. Trump a acuzat-o pe democrata născută în Somalia, că a „lansat atacuri antisemite furibunde” în legătură cu criticile formulate de aceasta față de supunerea lui Trump în fața Israelului. După ce Trump a spus toate aceastea, suporterii săi s-au dezlănțuit și au început să strige „Send her back- Trimite-o acasă!”

Reporterii de la Casa Albă l-au întrebat apoi, în Biroul Oval, pe Trump de ce nu a oprit scandările. Acesta a spus: „Cred că am făcut asta, am început să vorbesc foarte repede și m-am simțit puțin prost din cauza scandărilor. Nu m-am bucurat, nu sunt de acord cu ce au spus, dar repet, ei au spus, nu eu.” Adevărul este că Trump și-a lăsat suporterii să scandez timp de 13 secunde și și-a continuat acuzele rasiste spunînd: "Am o sugestie pentru extremiștii plini de ură care încearcă în mod constant să ne rupă țara. De aceea spun: Dacă nu le place, lasă-i să plece. Dacă nu o iubesc, spune-le să plece. Spun doar că este alegerea lor, se pot întoarce când vor. Cred că în unele cazuri ne urăsc țara. Și sunt atât de furioși.”