Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rareș Bogdan: Iohannis va câștiga la pas alegerile, ar fi un galop de sănătate în turul II cu Dăncilă

Rares Bogdan Klaus Iohannis alegeri prezidentiale Viorica Dancila.jpg

Sursa imaginii: 
Administrația Prezidențială / presidency.ro

Viorica Dăncilă ar trebui ca înainte de a candida la alegerile prezidențiale să urmeze încă o dată școala liceală, spune la RFI eurodeputatul PNL Rareș Bogdan, care consideră că actualul premier nu ar avea nici o șansă să intre în turul al doilea. Liberalul și-ar dori o bătălie dreapta-drepta în turul secund al scrutinului din toamnă.

Rareș Bogdan crede că Viorica Dăncilă nu ar avea șanse să intre în turul al doilea al alegerilor prezidențiale: ”Probabil vor miza pe premierul Viorica Dăncilă, care estimarea mea este că nu va reuși să obțină un scor mai mare de 20%. Eu nu cred că va intra în turul doi doamna Dăncilă, ar fi rușinos pentru alegătorii din partea stângă să o aleagă pe doamna Dăncilă (...). Doamna Dăncilă, înainte de a candida, cu tot respectul și decența pe care o am, cred că înainte de a candida ar trebui să urmeze încă o dată școala liceală”.

Liberalul declară că președintele Klaus Iohannis va câștiga la pas alegerile prezidențiale: ”Eu îmi doresc în turul doi o bătălie dreapta-dreapta, pentru că asta arată un eșec major al stângii, în ultimii aproape trei ani de zile, în momentul alegerilor prezidențiale. Eu nu am emoții. Cred că președintele Klaus Iohannis va câștiga la pas, pentru că are și experiența necesară și recunoașterea internațională, este un om extrem de echilibrat, rațional, care a putut dovedi că în momente cheie se implică și poate opri un tăvălug roșu, care părea de neoprit în urmă cu un an de zile. Sigur, în fața unui candidat al dreptei, al celor din Alianța 2020, probabil domnul președinte Klaus Iohannis nu va obține 75% în turul doi, va obține doar 65-70%, dar oricum va fi un scor mai mare decât în urmă cu cinci ani de zile”.

Rareș Bogdan crede că ”în cazul în care domnul președinte Iohannis va fi în turul doi cu doamna Viorica Dăncilă, va fi un galop de sănătate pentru domnia sa, pentru că diferențele sunt totale, sunt vizibile, le poate vedea chiar și un copil de grădiniță. Estimez un scor de 75% în favoarea domnului președinte Iohannis în turul doi”.

 
Rareș Bogdan, despre Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă și Dan Barna în cursa prezidențială