Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Viorica Dăncilă, desemnată candidata PSD la alegerile prezidențiale

Viorica Dancila desemnata oficial candidata PSD Presedintie.jpg

Marea întrebare a săptămânii care abia începe este dacă la finalul acesteia Guvernul Dăncilă se va mai afla la Palatul Victoria.
Marea întrebare a săptămânii care abia începe este dacă la finalul acesteia Guvernul Dăncilă se va mai afla la Palatul Victoria.
Sursa imaginii: 
Facebook/Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă este candidata PSD la alegerile prezidențiale din toamnă. Decizia a fost luată marți de BPN, după ce Gabriela Firea, Eugen Teodorovici și Mihai Fifor s-au retras din cursă. Decizia urmează să fie validată tot marți de CEX. Paul Stănescu și Dumitru Buzatu au votat împotriva desemnării Vioricăi Dăncilă.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și-a anunțat marți colegii în Biroul Permanent Național al PSD că își retrage candidatura la alegerile prezidențiale, potrivit MEDIAFAX.

Președinta PSD, Viorica Dăncilă, a declarat înaintea BPN că nu crede că ALDE va ieși de la guvernare, pentru că în formațiune sunt oameni responsabili, care înțeleg că este importantă stabilitatea.

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a spus înaintea ședinței BPN că Viorica Dăncilă este un candidat redutabil la alegerile prezidențiale, având mai multă susținere în partid, comparativ cu Gabriela Firea. El speră că primărița Capitalei va avea înțelepciunea să evite conflictele interne.

Liviu Pleșoianu, înscris în cursa internă pentru desemnarea candidatului PSD la prezidențiale, a scris marți pe Facebook că oamenii care votează partidul "nu vor doar pâine". El consideră că electoratul este format din oameni demni, care nu sunt dispuși "să se târască pentru a primi acea pâine".