Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Codrin Ștefănescu: Ar trebui să jucăm cu mandatele pe masă. O finală Klaus-Barna, un coșmar

codrin_stefanescu_mandate_masa_finala_klaus_barna_cosmar.jpg

Codrin Ștefănescu critică desemnarea Vioricăi Dăncilă drept candidat al PSD la Președinție (Sursa foto: Facebook/Codrin Ștefănescu)
Codrin Ștefănescu critică desemnarea Vioricăi Dăncilă drept candidat al PSD la Președinție (Sursa foto: Facebook/Codrin Ștefănescu)

Conducerea PSD trebuie să joace cu mandatele pe masă, după desemnarea Vioricăi Dăncilă candidat al partidului la alegerile prezidențiale din toamnă. O spune la RFI Codrin Ștefănescu, îndepărtat din funcția de secretar general, după eșecul formațiunii la europarlamentarele din luna mai.

Codrin Ștefănescu se teme de un scenariu de ”coșmar” și anume ca Viorica Dăncilă să nu intre în turul al doilea la alegerile prezidențiale din toamnă, caz în care unii alegători ai PSD îl vor vota pe candidatul USR-PLUS, Dan Barna: ”Coșmarul membrului PSD din țară este candidatul nostru să nu intre în turul doi și finala să se joace între Klaus și Barna, iar noi, cei din PSD, să fim nevoiți să alegem răul cel mai mic și să explicăm electoratului care este răul cel mai mic care trebuie votat, într-un moment în care toată lumea și parcă toate structurile din țara asta își doresc această finală Klaus-Barna, pe ideea că Barna va câștiga, cu voturile membrilor PSD din țară”.

”Cei care doresc acest lucru, trebuie să își asume cu toții această decizie și în momentul în care nu o să avem succes, toată lumea să își depună mandatele pe masă, ceea ce mă îndoiesc că vor face foarte mulți, dar am speranța că măcar mesajul pe care-l transmit eu public și mulți alții va fi receptat. Adică jucăm cu mandatele pe masă”, spune el.

 
Codrin Ștefănescu, despre desemnarea premierului Viorica Dăncilă drept candidat al PSD la alegerile prezidențiale