Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noii miniștri din Cabinetul Dăncilă au depus jurământul la Palatul Cotroceni

noi_ministri_cabinet_dancila_juramant_cotroceni.jpg

Trei noi membri ai Guvernului Dăncilă au depus jurământul la Cotroceni (Sursa foto: presidency.ro)
Trei noi membri ai Guvernului Dăncilă au depus jurământul la Cotroceni (Sursa foto: presidency.ro)

Mihai Fifor, Ramona Mănescu și Nicolae Moga au depus jurământul, miercuri, la Palatul Cotroceni, în calitate de noi membri ai Guvernului Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele pentru numirea lui Nicolae Moga la Ministerul de Interne și a Ramonei Mănescu la Ministerul de Externe.

De asemenea, șeful statului a semnat decretul pentru numirea lui Mihai Fifor ca viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. Mandatul de interimar deținut de Ana Birchall a încetat.

Totodată, au fost semnate și decretul prin care Klaus Iohannis a luat act de demisia fostului ministru de la Interne, Carmen Dan și cel prin care Teodor Meleșcanu este revocat din funcția de șef al MAE.

Nicolae Moga este senator de Constanţa şi fost vicepreşedinte al Senatului.

Ramona Mănescu s-a alăturat ALDE în 2017. Anterior, ea a deţinut funcţia de ministru al Transporturilor în guvernarea Ponta. Europarlamentar din 2007, Ramona Mănescu a fost coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională şi membru supleant în Comisia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale.