Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Florin Călinescu, despre candidatura lui Dăncilă: E ca și cum aș fi eu desemnat să conduc BOR

Florin Calinescu Viorica Dancila BOR.jpg

Florin Călinescu, ironic la adresa Vioricăi Dăncilă (Foto: Facebook/Florin Călinescu)
Florin Călinescu, ironic la adresa Vioricăi Dăncilă (Foto: Facebook/Florin Călinescu)

Actorul Florin Călinescu a revenit în politică. După o experiență eșuată acum zece ani în PNL, omul de televiziune a devenit președintele Partidului Verde, pe care vrea să-l ducă în Parlament, fără să se alieze cu nici o altă formațiune.

Într-un interviu la RFI, cunoscutul actor de teatru și film Florin Călinescu o ironizează pe Viorica Dăncilă pentru candidatura ei la alegerile prezidențiale: ”E ca și cum aș fi eu desemnat să conduc Biserica Ortodoxă Română. Nu văd în momentul ăsta pe cineva care să-l clatine pe Klaus Iohannis. Viorica Dăncilă nu are nici o șansă”.

Pe de altă parte, actorul îi cere demisia ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc: ”M-am îngrozit pur și simplu, iar eu când mă îngrozesc, îmi pierd umorul. Un cetățean Cuc, cocoțat în fruntea Ministerului Transporturilor face așa o glumă neterminată, ba 100, ba 140, de fapt e vorba de câteva zeci de kilometri începuți tot de zece ani de zile, s-ar putea să se inaugureze vreo 30-40, începuți acum șase-șapte ani, terminând așa, cu un panseu abominabil: păi, dacă în următoarele trei luni de zile plouă, ce să facem, să-i cerem lui Dumnezeu demisia? Nu, stimate domn, nu-i cerem lui Dumnezeu, ți-o cerem ție, pentru că dacă plouă în următoarele trei luni, probabil ne construim o corabie, ca Noe. Pentru astfel de declarații îi ceri demisia”.

Florin Călinescu spune că a intrat în politică, pentru că s-a săturat să comenteze de pe margine. Întrebat dacă s-a gândit să candideze la alegerile prezidențiale din toamnă, actorul a răspuns: ”Scopul meu ca prim exercițiu sunt alegerile din 2020. Cu maximă onestitate vă spun că rezultatul de atunci sau efectul întreprinderii mele din 2020 mă va încuraja să continui până în 2024 la parlamentare. Dacă în cinci ani și jumătate nu reușesc să construiesc un grup pe care se poate conta în această țară, atunci înțeleg și eu ce vrea poporul ăsta român, dinăuntrul fenomenului. Dacă există o presiune din partea maselor, voi lua în considerare orice dorință a acestora”.

 
Florin Călinescu, despre revenirea sa în politică