Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Gabriel Zetea (PSD): Orgoliile să dispară, trebuie un singur candidat anti-Iohannis

Gabriel Zetea Orban conturi Trezorerie.jpg

Gabriel Zetea: Mai puțin cu criticile la adresa PSD-ului, să vedem ce poate să facă PNL (Sursa foto: Facebook/Gabriel Zetea)
Gabriel Zetea: Mai puțin cu criticile la adresa PSD-ului, să vedem ce poate să facă PNL (Sursa foto: Facebook/Gabriel Zetea)

PSD nu a făcut nici un blat cu Klaus Iohannis, declară la RFI vicepreședintele Gabriel Zetea. El îi transmite pe de altă parte liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că orgoliile politice trebuie să dispară.

Gabriel Zetea susține că Viorica Dăncilă va obține un scor bun la alegerile prezidențiale din toamnă: ”Eu înțeleg că există o dezamăgire la președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu sau la colegii din ALDE, dar și ei trebuie să înțeleagă cu siguranță că reprezentantul PSD, oricare ar fi fost el, ar fi luat un scor mult mai bun decât ar fi putut s-o facă orice alt reprezentant al unui partid politic. Nu e vorba de sondaje, e vorba de experiența politică pe care o avem acumulată în atât de mulți ani. Orice reprezentant al PSD pornește în principiu într-o bătălie electorală de la scorul partidului”.

Vicepreședintele PSD cere renunțarea la orgoliile politice: ”Eu dacă aș fi în conducerea executivă, fizic, în București, aș discuta în fiecare zi cu conducerile executive ale tuturor celorlalte partide, până am găsi o variantă de compromis, până când această coaliție mare care să-l contracandideze pe Klaus Iohannis va desemna un singur candidat. Aș lăsa deoparte orgoliile politice, care sunt astăzi destul de prezente și în interiorul PSD, la membrii PSD, dar sunt foarte prezente și la celelalte partide. Trebuie lăsate aceste orgolii deoparte, avem cu toții un singur obiectiv: câștigarea alegerilor prezidențiale. Vrem cinci ani de zile fără Klaus Iohannis, dar dacă avem acest obiectiv cu adevărat, atunci orgoliile trebuie să dispară”.

Întrebat cum răspunde acuzației că ar exista un blat între PSD și președintele Klaus Iohannis, Gabriel Zetea a răspuns: ”Mă îndoiesc că există, având în vedere discursul președintelui Klaus Iohannis din ultimele luni de zile, care continuă aproape în fiecare zi, să existe vreun blat între PSD și Klaus Iohannis”.