Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PG refuză să examineze denunțul privind uzurparea puterii de stat. Năstase: ”Moldova, republica procurorilor”

nastase_mai.jpg

Denunțul lui Andrei Năstase vine după plecarea democraților de la putere
Image source: 
www.mai.gov.md

Procuratura Generală respinge ca fiind neîntemeiat denunțul ministrului de interne, Andrei Năstase prin care vicepremierul cerea inițierea unui dosar penal pe faptul „uzurpării puterii de stat”. În replică, Andrei Năstase declară că refuzul procuraturii este o noua dovada că ”uzurparea puterii in stat este o operațiune coordonată tocmai de cei obligați să contribuie la eliberarea si democratizarea R. Moldova”.

Procuratura Generală anunță, printr-un comunicat de presă, că a examinat denunţul lui Andrei Năstase, înregistrat la 20 iunie 2019 şi ”ca urmare, a emis ordonanţă de refuz în pornirea urmăririi penale pe motiv că nu există fapta infracţiunii de uzurpare a puterii de stat. Această hotărâre a fost adoptată în rezultatul analizei circumstanţelor faptice, aprecierea probelor administrate, fiind bazată pe raţionamente de ordin juridic”, susțin procurori

Andrei Năstase a fost informat oficial despre decizia Procuraturii, fiindu-i explicat modul și termenul de contestare, se mai arată în comunicatul Procuraturii Generale.

Andrei Năstase: ”Moldova, republica procurorilor”

Reacția ministrului de interne, Andrei Năstase nu a întârziat să apară. ”După decizia de astăzi, nu mai este nici un fel de îndoială că Republica Moldova a fost și este încă republica procurorilor. Așa-zisul procuror general interimar Igor Popa a dovedit încă o dată că nu se află în slujba poporului, ci în serviciul oligarhiei și al bandiților, prin semnarea unei ordonanțe de refuz în pornirea urmăririi penale cu privire la uzurparea puterii în stat”.

”Avem de a face cu o încercare jalnică de a-i proteja pe cei care s-au opus voinței liber exprimate a cetățenilor acestei țări de a trăi într-un stat de drept, în care libertățile lor să fie respectate. Îl avertizez pe acest Popa că este în vigoare Hotărârea Parlamentului cu privire la captivitatea statului și că la nivelul coaliției de guvernare vom lua măsuri ferme în sensul acestei hotărâri, astfel încât Procuratura să nu mai poată bloca aflarea adevărului și dezvăluirea abuzurilor comise de regimul Plahotniuc și sancționarea criminalilor”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, la 18 iunie, ministrul de Interne, Andrei Năstase anunța că merge la Procuratura Generală pentru a depunde un denunț privind tentativa de uzurpare a puterii în stat și a cerut procurorului general să inițieze o cauză penală pentru a trage la răspundere toți cei implicați în această tentativă.

Corespondentul RFI, Valeria Vițu despre refuzul PG privind denunțul ministrului moldovean de interne