Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Kelemen: Candidatul UDMR la Președinție, pe 28 august; nu suntem radicali, ci responsabili

Ce spune Kelemen Hunor interzicere avort Romania.jpg

Kelemen Hunor, explicații după participarea la Summit-ul pentru Demografie de la Budapesta (Sursa foto: Facebook/UDMR-arhivă)
Kelemen Hunor, explicații după participarea la Summit-ul pentru Demografie de la Budapesta (Sursa foto: Facebook/UDMR-arhivă)

UDMR își va stabili candidatul la alegerile prezidențiale din acest an pe 28 august. O spune la RFI președintele Uniunii, Kelemen Hunor, care precizează că nu este obligatoriu ca el să fie cel care va intra în cursa pentru Cotroceni. El declară pe de altă parte că UDMR-ul nu are un discurs mai radical în ultimii ani, așa cum a fost acuzat.

Kelemen Hunor anunță că UDMR va avea candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie: ”Așa cum din 1996 încoace de fiecare dată am avut candidat la alegerile prezidențiale, vom avea și în anul 2019. Atâta pot să vă spun în acest moment, că sigur va exista un candidat din partea noastră. Pe 28 august vom avea o ședință și atunci vom face nominalizarea”.

Întrebat dacă îl tentează să candideze la alegerile prezidențiale din toamnă, liderul UDMR a răspuns: ”Cel mai comod este să meargă liderul de partid, e cea mai simplă variantă, hai să spunem așa, cu cele mai puține complicații în interior, dar după ce de două ori eu am fost, nu mă tentează în sensul că trebuie să fiu eu neapărat. Vom vedea ce spun și colegii, dar este competiția deschisă sau posibilitatea să se înscrie oricine dorește până în 28 august există, nu am stabilit și nu vom stabili înainte de 28”.

Întrebat cum le răspunde celor care acuză UDMR că a devenit o formațiune mai radicală în discursul public, în ultimii ani, Kelemen Hunor a răspuns: ”Discursul nostru este un discurs constant de aproape 30 de ani, discurs care permanent a fost un discurs responsabil și față de comunitatea noastră și față de România. Deci eu nu cred că UDMR-ul are un discurs mai radical. Sigur, când sunt chestiuni care trebuie spuse tranșant, vom spune tranșant. Eu nu sunt de acord că trebuie să mă ascund după degete și permanent trebuie să formulez mesajele extrem-extrem de diplomatic”.

 
Kelemen Hunor, despre candidatul UDMR la Președinție