Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Principalul suspect în asasinarea adolescentei din Caracal, reținut pentru 24 de ore.

mai.jpg

Image source: 
www.mai.ro

Gheorghe Dincă din Caracal, bărbatul suspectat că ar fi sechestrat şi ulterior ar fi ucis-o pe adolescenta din Olt, a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat instanţei pentru emiterea unui mandat de arestare „sub aspectul săvârşirii în concurs, a infracţiunilor de trafic de minori şi viol”.

Dispariția celor două fete din Caracal va fi anchetată de DIICOT Craiova, iar principalul suspect a fost audiat toată noaptea de de procurori, fără să coopereze însă. În paralel, două instituții expertizează probele găsite acasă la bărbatul din Caracal: oase, dinți, bijuterii și haine de femei. Surse judiciare au explicat pentru G4Media.ro că după expertizarea osemintelor care par a fi umane, găsite la casa suspectului, se vor face cercetări și pentru omor. Probele prelevate au fost trimise la Institutul Național de Criminalistică, pentru analiză genetică, iar apoi la Institutul Național de Medicină Legală, pentru măsurători antropometrice. Așa se va stabili câte victime sunt și identitatea lor. Potrivit acelorași surse, la casa bărbatului au fost descoperite oase, dinți ce par a fi de om, pungi cu carne, bijuterii și haine de femei.

Între timp, ministrul de interne Nicolae Moga a decis să îl demită pe șeful Poliției Române, Ioan Buda, pe prefectul județului Olt, Petre Silviu Neacșu, și pe șeful Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Cristian Voiculescu. Decizia a venit la scurt timp după reacția premierului Dăncilă care a cerut demisiile celor trei șefi de instituții. Nicolae Moga a făcut declarațiile în Caracal, locul unde a avut loc crima și unde ministrul s-a deplasat vineri seară. Tot vineri seară, Klaus Iohannis a declarat că sunt obligatorii demisiile tuturor celor care au gestionat greșit ancheta cu sfârșit tragic din Caracal. ” Pentru garantarea siguranței românilor și pentru a preîntâmpina situații similare, demisiile nu sunt însă nici pe departe suficiente”, a declarat președintele într-un mesaj pe Facebook, publicat aproape de miezul nopții. ”Cât timp corupția, incompetența, promovarea pe alte criterii decât profesionalismul vor fi încurajate de unii decidenți politici, întreaga societate va avea de suferit. Am cerut ministrului de interne și directorului STS ca cercetările legate de acest caz extrem de grav să fie desfășurate cu maximă celeritate și la ședința CSAT de marți aștept să-mi prezinte un prim raport asupra acestui caz”, a mai declarat Klaus Iohannis vineri noapte.

Să mai spunem că la adresa autorităților apar noi acuzații dure... Alexandru Cumpănaşu, unchiul fetei răpite la Caracal, a vorbit despre dispreţul cu care poliţiştii i-au tratat pe părinţii Alexandrei Măceşanu, veniţi la Poliţia Caracal să anunţe dispariţia fetei, scrie Adevărul. „Să vă spun nişte lucruri, apropo de cum a acţionat poliţia de-acolo, cum a acţionat Parchetul, comportamentul, modul de abordare a problemei. Vi se pare normal ca şeful poliţiei din Caracal, la momentul în care au făcut percheziţiile, după două percheziţii, să-i spună tatălui fetei: „Auzi, bă? Dacă fii-ta e-ncurcată cu vreunul, să plătească ea pagubele acestor percheziţii!»... Ce-i asta, e bătaie de joc? Asta a fost abordarea acestor indivizi de la o poliţie municipală. Trebuie raşi, raşi pur şi simplu!“, s-a dezlănţuit activistul civic Alexandru Cumpănaşu.