Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ciolacu, despre decizia CCR pe codurile penale: Reluăm dezbaterea, cu o altă abordare

marcel_ciolacu_presedinte_camera_deputati.jpg

Sursa foto: cdep.ro)
Sursa imaginii: 
(Sursa foto: cdep.ro)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că dezbaterea va fi reluată în Parlament pe codul penal şi de procedură penală, urmare a deciziei CCR, cu o altă abordare, care vizează discuţii cu asociaţiile procurorilor, magistraţilor, cu CSM-ul, cu Ministerul Public, cu Ministerul Justiţiei.

 

"Sunt părţi din ele (din modificările la coduri - n.r.) găsite neconstituţionale. Aşteptăm, vor veni la Parlament, le vom discuta, presupun că o să avem o nouă abordare, iarăşi o să începem discuţiile cu asociaţiile procurorilor, magistraţilor, cu CSM-ul, cu Ministerul Public, cu Ministerul Justiţiei, să vedem calea care este de urmat", a precizat Ciolacu, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Întrebat dacă se va ţine cont de toate observaţiile CCR, preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că "întotdeauna s-a ţinut cont de observaţiile Curţii, că nu poţi să le eviţi, că altfel devin neconstituţionale". "Am înţeles decizia Curţii şi o să luăm act de ea. (...) Nu cred că în septembrie o să începem să lucrăm pe coduri, o să facem un program, totuşi, de discuţii cu, repet, reprezentanţii Ministerului Public, cu Ministerul Justiţiei, cu asociaţiile magistraţilor şi procurorilor", a adăugat Ciolacu.