Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stelian Ion: Convorbirile Alexandrei la 112 sunt șocante

stelian_ion_convorbiri_alexandra_socante.jpg

Stelian Ion: Înregistrările la 112 în cazul Caracal sunt terifiante (Sursa foto: Facebook/European Emergency Number 112)
Stelian Ion: Înregistrările la 112 în cazul Caracal sunt terifiante (Sursa foto: Facebook/European Emergency Number 112)

Înregistrările convorbirilor Alexandrei cu operatorii de la 112 ar trebui date publicității, dacă nu-i încurcă pe anchetatori. O spune la RFI deputatul USR Stelian Ion, care le-a ascultat în ședința Comisiei de Apărare, unde au fost audiați reprezentanți ai STS, în cazul crimelor din Caracal.

Stelian Ion crede că înregistrările la 112 în cazul crimei din Caracal ar trebui date publicității: ”Încep cu aceste înregistrări. Să știți că orice om le-ar asculta ar fi absolut terifiat, ar fi șocat, este sfâșietor să asculți așa ceva. M-am tot gândit dacă ar fi bine să fie date publicității sau nu. Eu cred că dacă pe anchetatori nu îi încurcă în anchetă, ar trebui să permită să fie date publicității, pentru ca fiecare român să conștientizeze unde duce incompetența crasă, unde duce nesimțirea, unde duce indolența”.

”Am acceptat ca societate de-a lungul anilor, ne-am revoltat individual pe ici-pe colo, dar am acceptat ca în funcții publice mai mărunte sau mai înalte să intre tot felul de piloși, de incompetenți, de Dorei, de Garcea, de tot felul de astfel de indivizi, care prin modul în care acționează ne fac viața mai grea”, spune deputatul USR.

 
Stelian Ion, despre audierile din Comisia de Apărare în cazul crimelor din Caracal