Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Peter Eckstein-Kovacs, despre cazul Caracal: Atitudinea de macho a unor polițiști e incredibilă

Coronavirus amenda inchisoare carantina avocat.jpg

Peter Eckstein-Kovacs: Drepturile omului pot fi limitate pentru o perioadă rezonabilă de timp (Sursa foto: Facebook/Peter Eckstein-Kovacs)
Peter Eckstein-Kovacs: Drepturile omului pot fi limitate pentru o perioadă rezonabilă de timp (Sursa foto: Facebook/Peter Eckstein-Kovacs)

Gestionarea cazului Caracal a fost catastrofală, declară la RFI avocatul Peter Eckstein-Kovacs, fost senator UDMR. El critică aerul de superioritate afișat de unii polițiști față de Alexandra, fata care se presupune că a fost ucisă de Gheorghe Dincă și față de familia adolescentei.

Peter Eckstein-Kovacs spune despre cazul crimelor din Caracal că ”este clar că gestionarea a fost catastrofală. Nu pot să mă pronunț pe fond asupra vinovăției sau nevinovăției presupusului făptuitor în cauză. În orice caz, ceea ce este mai mult decât sigur e că autoritățile nu și-au făcut datoria”.

În opinia sa, ”în afară de greșelile elementare cu privire la intervenție, ceea ce nu că supără, cuvântul nu este potrivit, este atitudinea autorităților față de dispariția unei fete tinere. Adică acel sentiment, nici nu știu cum să zic, de macho, de superioritate, e ceva incredibil cum se raportează oameni maturi și care au totuși o funcție publică față de solicitările unei familii și ale unei persoane aflate într-o situație extremă de necesitate”.

 
Peter Eckstein-Kovacs, despre modul în care au gestionat autoritățile crimele din Caracal