Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


France24: Românii se mobilizează împotriva corupției

france24.png

Sursa imaginii: 
France24

Postul de televiziune France24 difuzează o serie de reportaje despre România, în contextul ultimelor evenimente politice și sociale din țară.

”Statul de drept în România, țară membră a UE de doisprezece ani, este pus la încercare. Deși omul forte al partidului de guvernământ Liviu Dragnea a fost condamnat și ispășește în prezent o pedeapsă de trei ani și jumătate, încercările guvernului de a modifica legile justiției în favoarea corupților continuă să revolte societatea. În urma victoriei opoziției la alegerile europarlamentare, redactorii France 24 au decis să viziteze România pentru a cunoaște situația la fața locului”, se menționează în textul de prezentare a seriei pe site-ul france24.com.

”Când corupția ajunge la vârf, cât de eficace mai este lupta împotriva ei?”, ”România are nevoie urgent de mână de lucru”, ”Studenții francezi care aleg România”, ”România nu vrea să ajungă pubela Europei”, sunt câteva din temele reportajelor seriei.

Invitații realizatorilor francezi sunt eurodeputații Victor Negrescu (PSD), fost ministru al afacerilor europene, Adina-Ioana Vălean (PNL), Clotilde Armand (USR).

 

Partea întâi:

 

Partea a doua