Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Monica Macovei: Premierul Viorica Dăncilă trebuie să răspundă și cu funcția și penal

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Poziționarea premierului Viorica Dăncilă în cazul Caracal este una înșelătoare, pentru că vrea să lase impresia că este nevinovată, spune la RFI fostul ministru al Justiției Monica Macovei.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat în contextul crimelor din Caracal că declară război criminalității.

Fostul europarlamentar Monica Macovei critică poziționarea șefei Guvernului: ”Poziționarea doamnei Dăncilă este una înșelătoare pentru populație, menită să iasă nevinovată, pentru că premierul de acum este parte din acest sistem care a însemnat legătura dintre acțiunea sistematică de apărare legislativă a infractorilor, ne aducem aminte de modificările Codurilor Penale, că numai asta îi interesa și moartea celor două adolescente. Legătura de cauzalitate este absolut evidentă. Păi, cine a făcut recursul compensatoriu, grațierea, politizarea funcțiilor, deciziile CCR au contribuit și ele, Secția Specială a lui Toader, care pur și simplu pe unii procurori și judecători i-a înfricoșat și mai bine nu mai fac nimic, ceea ce nu-i normal (...). Deci cauzalitatea este de mulți ani și este evidentă. Deci premierul de acum face parte din acest sistem și trebuie să răspundă și cu funcția și penal pentru toate acestea”.

Fostul ministru al Justiției îl taxează și pe președintele Klaus Iohannis: ”Aș spune că și președintele României a participat la degradarea instituțională, prin ezitări, prin inacțiune, uneori (...). În acest moment, statul nu există, organele statului nu există, sunt în degringoladă, sunt destructurate, dau vina unii pe alții. Trebuie restructurat statul”.

Potrivit Monicăi Macovei, Comisia Europeană a lansat proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva mai multor state membre în ceea ce privește numărul de urgență 112. României i se atrage atenția că nu a furnizat informații cu privire la operatorii de servicii esențiale identificați în temeiul legislației UE privind securitatea rețelelor și a sistemelor informatice. Bruxelles-ul trimite României o scrisoare de punere în întârziere, aceasta fiind o etapă în procesul unei proceduri de infringement.

 
Monica Macovei, despre poziționarea premierului Viorica Dăncilă în cazul Caracal