Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministrul educației Ecaterina Andronescu a fost demis

ecaterina_andronescu.jpg

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu
Image source: 
gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, pe Facebook, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din fruntea ministerului Educaţiei. Ministrul interimar al Educaţiei va fi Daniel Breaz. Motivul demisiei îl reprezintă declaraţiile făcute de Andronescu într-o emisiune TV, conform cărora Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei” fetele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străini în maşină.

UPDATE : "Am aflat de la televiziune. Nu m-a căutat premierul, din păcate. Eram într-o ședință cu consiliul ministerului”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Digi24. Ministrul demis a spus că prin declarațiile sale nu a avut intenția de a o acuza pe Alexandra sau pe părinții săi că ar avea vreo vină în cazul Caracal. „Aș vrea să explic. Intenția mea era de a spune că, dacă părinții nu le spun, noi la școală avem obligația să le spunem cum să se ferească de răufăcători. Declarația nu avea legătură cu situația. Intenția mea nu era de a o acuza pe Alexandra sau pe părinți”, a precizat ea. Ecaterina Andronescu a declarat, într-o emisiune la Antena 3, că Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei” fetele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străini în maşină. „Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”, a declarat Andronescu. În locul Ecaterinei Andronescu a fost propus, interimar, ministrul Culturii, Daniel Breaz.

Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc. Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.