Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vlad Voiculescu: O alianță USR PLUS – PNL e oportună pentru câștigarea PMB

vlad_voiculescu_0.jpg

Vlad Voiculescu, candidat PLUS la Primăria Capitalei

"Nu ne putem permite să pierdem separat", spune la Digi24 candidatul PLUS la Primăria Generală a Capitalei.

Fostul ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș, Vlad Voiculescu, a fost desemnat candidatul PLUS la Primăria Generală a Capitalei. În urma centralizării rezultatelor votului, Voiculescu a obținut 96,30% din cele 3.184 de voturi exprimate.

La Digi24 Voiculescu susține că o alianță USR PLUS – PNL e oportună pentru câștigarea PMB. Mai degrabă să câștigăm împreună decât să pierdem separat susține el.Decizia luată de cei din PLUS, de a-l desemnat pe Vlad Voiculescu candidatul pentru Bucureşti, a fost primită cu surprindere de partenerii de alianţă de la USR, care aşteptau negocierile pentru candidatura comună la alegerile locale de anul viitor. Conform discuţiilor dintre USR şi PLUS, candidatul pentru Primăria Municipiului Bucureşti, precum şi ceilalţi candidaţi ai alianţei la localele de anul viitor, vor fi desemnaţi în baza unui protocol care va fi negociat după alegerile prezidenţiale.

În acelaşi timp, Nicuşor Dan se cere candidatul alianţei, chiar dacă nu mai este membru de partid, dar se aşteaptă să fi susţinut pentru o candidatură independentă. În acest sens, Nicuşor Dan prezintă un sondaj în care ar câştiga lupta cu actualul primar, Gabriela Firea, dacă ar fi susţinut de USR-PLUS.