Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Klaus Iohannis merge la Casa Albă, unde va fi primit de Trump

Președintele Klaus Iohannis va merge în Statele Unite, unde va fi primit de omologul Donald Trump, anunță  Administrația Prezidențială. Vizita va avea loc în 20 august. 

„Cei doi lideri vor discuta despre cele mai bune modalități de a răspunde numeroaselor provocări de securitate comune cu care se confruntă Statele Unite și România și modalitățile de a promova un comerț echitabil și reciproc și parteneriate energetice”, transmite Washingtonul. 

„Cu prilejul întrevederii, Președintele Klaus Iohannis și Președintele Donald J. Trump vor discuta despre întărirea și dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic puternic și dinamic dintre România și Statele Unite ale Americii, în toate dimensiunile sale, inclusiv în plan securitar și economic.

Președintele României va evidenția, și cu această ocazie, faptul că țara noastră va continua să fie un partener strategic solid și un aliat responsabil și de încredere al Statelor Unite ale Americii, una dintre prioritățile politicii externe a României fiind consolidarea relației transatlantice și a securității spațiului euroatlantic”, completează, într-un comunicat și Administrația Prezidențială de la București. 

Preşedintele Klaus Iohannis a mai fost în vizită în Statele Unite în iunie 2017. Vizita are loc și în contextul în care România marchează 15 ani de apartenență la NATO.