Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vlad Voiculescu, la RFI: USR-PLUS va fi la guvernare din 2020. Avem nevoie de cei mai buni oameni care să pună mâna la reconstrucția țării

Fostul ministru al Sănătății Vlad Vociulescu declară la RFI că Alianța USR-PLUS este deschisă pentru noi membri „care să pună mâna la reconstrucția țării ăsteia”.

 Fostul ministru al Sănătății Vlad Vociulescu declară la RFI că Alianța USR-PLUS este deschisă pentru noi membri „care să pună mâna la reconstrucția țării ăsteia”. Așa că „oricine se gândește că țara asta ar trebui să fie condusă altfel este invitat să se înscrie într-unul din cele două partide”.

Alianța USR_PLUS a definitivat protocolul de colaborare pentru trei cicluri electorale și este în căutare de oameni valoroși care să se implice  în politică. „Trebuie să te implici în politică pentru că numai prin politică poți reforma instituțiile statului”, spune la RFI fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, membru USR PLUS.

„Vom merge împreună la toate rândurile de alegeri, la alegerile prezidențiale, la alegerile locale și la alegerile parlamentare. Cred că este în acord cu mandatul pe care l-am primit de la români și încrederea a peste 2 milioane de oameni care au votat cu Alianța 2020 USR PLUS pe 26 mai. USR PLUS va fi la guvernare din 2020. Avem nevoie de cei mai buni oameni are să vină alături de noi și care să pună mâna la reconstrucția țării ăsteia, la fiecare nivel, la nivelul parlamentului, la nivelul guvernului dar și la nivel local. Și atunci lansez o rugăminte: oricine vrea să se implice și oricine se gândește că țara asta ar trebui să fie condusă altfel să facă un pas și să se înscrie într-unul din cele două partide. Sănătatea și Educația sunt lucrurile pe care trebuie să le reparăm în primul rând”, declară Vlad Voiculescu, membru USR PLUS.

Conducerile USR și PLUS au agreat ultimele modificări la protocolul de alianță politică, în urma deciziilor luate de Comitetul Politic al USR și Consiliul Național al PLUS.

Alianța va propune candidați comuni pentru toate cele trei rânduri de alegeri din 2019 și 2020.

Cel mai important obiectiv al Alianței este câștigarea alegerilor prezidențiale din toamnă.  Cel mai recent Barometru de opinie – realizat de IMAS la comanda Europa FM- arată că liderul USR Dan Barna se situează pe locul al 5-lea în intențiile de vot, cu 9,4%, în ascensiune – faţă de 5,3% cât avea în urmă cu o lună în acelaşi sondaj. Cercetarea sociologică mai arată că pentru prima dată, USR urcă pe locul 2 în opţiunile elcetoratului, 21,4%, (după PNL cotat la 25,5%) . PLUS al lui Dacian Cioloş are 6% intenții de vot, potrivit sondajului citat.