Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


ALDE anunță o alianță cu pro România

alde.jpg

Image source: 
Facebook / Calin Popescu Tariceanu

ALDE, aflat la guvernare alături de PSD, anunță o alianță politică cu Pro România, condusă de Victor Ponta. Într-o postare pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu, precizează că ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune: 

UPDATE: După câteva minute de la prima postare, în care scria că ”am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice”, Călin Popescu Tăriceanu a înlocuit sintagma ”am hotărât” cu ”am discutat” .

Iată textul integral al postării:

”Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice!

ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD şi PNL. 
În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”.

Victor Ponta a precizat, tot într-o postare pe Facebook, în replică la postarea lui Tăriceanu, că discuțiile au progresat, dar că nu s-a luat nicio decizie încă:

”Pe 22 Iulie am spus “daca Alde iese de la guvernare suntem dispusi sa discutam un proiect politic comun” !

Azi am progresat foarte mult in acest sens! Nu am luat decizii - dar am discutat si progresat! Cand mai multi oameni se aseaza la masa cu intentii bune - sunt sanse mai mari de succes!

Este o nevoie uriasa de schimbare a modului de guvernare a tarii / un “RESET” total al administratiei publice si al directiei economice! Trebuie sa gasim solutii si oameni capabili sa le aplice!

Noi Suntem ProRomania- si tinem cu Romania!”, a scris Victor Ponta