Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iohannis își lansează candidatura: Guvernările PSD au dus statul în punctul de a eșua

Partidul Național Liberal a intrat în cursa electorală și și-a anunțat susținerea totală pentru Klaus Iohannis, în cursa pentru Cotroceni. Este încă în desfășurare Consiliul Național al Partidului, reuniune la care Rareș Bogdan a fost propus prim-vicepreședinte al PNL.

Klaus Iohannis și-a deschis discursul cu o referire la cazul de la Caracal:

Ne revedem într-un moment critic pentru România dar trebuie să spunem lucrurilor pe nume, ca lanțul erorilor care s-au produs în cazul tragediei de la Caracal să nu se mai repete.

Actualul președinte a continuat cu referiri la PSD și la coaliția de guvernare: 

PSD a trădat votul oamenilor, niciodată nu s-a văzut asta mai bine ca cum. Legi pentru infractori și bani pentru clientelă.PSD a promovat incompetența ca politică de stat. (…) M-am luptat alături de voi liberalii pentru a stopa acest proces, pentru a reduce efectele dramatice ale infestării instituțiilor statului cu vizrus incompetenței.

Vă chem alături de mine să reconstruim România! Votul pe care sper că mi-l veți da la alegerile prezidențiale este un vot pentru această viziune pe care o avem împreună pentru țara noastră. Vreau să fiu foarte bine înțeles: acest vot va fi respectat! Nu voi desemna niciun guvern care nu își asumă ferm aceste deziderate! Vă asigur că voi construi o nouă majoritate, în urma votului dat de oameni, la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate. O majoritate care să aibă în prim plan toate aceste priorități legate de normalizarea României, o majoritate care să fie pro-europeană și să susțină lupta împotriva corupției." - a conchis Iohannis. 

Avem datoria să-i asigurăm victoria lui Klaus Iohannis (…) Am câștigat o bătălie, trebuie să câștigăm războiul. Obiectivul nostru e să câștigăm toate alegerile, a spus, pe scena de la Romexpo, Ludovic Orban

Ferecați ușile PNL pentru orice ales local al PSD. Îi vom zdrobi. Când erați amenințați vă râdeau în față. Azi nu aveți ce să vorbiți cu ei, zdobiți-i în alegeri. Nu-i aduceți în casa voastră, a făcut apel Rareș Bogdan