Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rareș Bogdan, la RFI: Viorica Dăncilă, de o ipocrizie colosală

Rares Bogdan Romania Schengen ridicare MCV victorie.jpg

Rareș Bogdan salută ridicarea MCV
Rareș Bogdan salută ridicarea MCV
Sursa imaginii: 
Facebook/Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele liberal Rareș Bogdan acuză la RFI “ipocrizia colosală” de care dă dovadă premierul României. Viorica Dăncilă declara, ieri, la Guvern, că își dorește sancțiuni drastice pentru criminali, violatori și pedofili și că va da ordonanțe de urgență pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte. Promisiunea aceasta vine după ce discursul public al PSD-ALDE timp de doi ani și jumătate a arătat că pe primul loc al preocupărilor coaliției de guvernare au fost infractorii și nu oamenii cinstiți, arată reprezentantul PNL.

“Mi se pare un gest de o ipocrizie colosală. În momentul în care tu, ca prim ministru, ca al doilea om în partid, astăzi primul om in partid, ai susținut cu vehemență și împotriva tututor criticilor președintelui, a societății civile și a opoziției, eliberarea înainte de termen a nu mai puțin de 2.200 de criminali, a nu mai puțin de 860 de violatori și a  179 de pedolfili, plus mii de tâlhari și de hoți eliberați, înainte de termen, prin promovarea recursului compensatoriu  de către Tudorel Toader, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă,  să vii astăzi și să vorbești despre înăsprirea pedepselor, după ce ai avut un discurs public timp de doi an și jumătate în care ne-ai explicat că pe primul loc al preocupărilor PSD - ALDE este infractorul, așa încât noi, oamenii cinstiți,  ne uitam absolut terifiați și șocați gândindu-ne dacă mai putem trăi în această țară și să vii, astăzi, ca o floricică, și să ne explici că tu vrei să înăsprești pedepsele mi se pare ceva ce ține de o altă planetă.  Eu nu cred că dna Dăncilă s-a reinventat și nici nu cred că a venit din spuma mării. Doamna Dăncilă este cea care a stat în spatele lui Liviu Dragnea. A stat în spatele celui care spunea că va îngenunchea statul român, va îngenunchea opozișia, îl va scoate pe Klaus Iohannis de la Cotroceni înainte de termen, va zdrobi tot ceea ce înseamnă instituție funcțională a statului de drept. Dânsa este! Nu este nimeni altcineva” , declară la RFI Rareș Bogdan, praospăt ales prim-vicepreședinte PNL la Consiliul Național de joi, 8 august 2019.

Premierul Viorica Dăncilă a făcut o declaraţie, joi seara, la Palatul Victoria, amintind că se împlinesc două săptămâni de la apelul Alexandrei Măceşanu la 112 şi precizând că doreşte sancţiuni drastice pentru criminali, violatori şi pedofili şi că va da o ordonanţă de urgenţă pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viaţă şi respectiv pentru înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte. Ea a precizat că are toleranţă zero pentru lipsa de umanitate, pentru greşeli şi lipsa de respect faţă de cetăţean.

 

 
Prim-vicepreședintele liberal Rareș Bogdan