Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rareș Bogdan: Cred în scenariul anticipatelor. PNL să își asume cât mai repede posibil reconstrucția României

Rares Bogdan embargo petrolier Rusia inceput.jpg

Rareș Bogdan salută embargoul petrolier al UE pentru Rusia
Rareș Bogdan salută embargoul petrolier al UE pentru Rusia
Sursa imaginii: 
Facebook/Rareș Bogdan

Alegerile anticipate sunt o posibilitate. O afirmă la RFI liberalul Rareș Bogdan, după ce ieri, la Consiliul Național al partidului, și președintele Iohannis menționa același lucru.  
 „PSD trebuie să plece”, a declarat șeful statului,precizând că va construi o nouă majoritate parlamentară după alegerile parlamentare, „fie că vor fi la termen sau anticipate”. Prim-vicepreședintele PNL avansează chiar și o dată pentru anticipate - la maximum 3 luni după scrutinul prezidențial.

"Până pe 24 noiembrie și primele săptămâni după aceea, nu. Dar la 3 luni de zile de la câștigarea alegerilor prezidențiale cred în scenariul anticipatelor mai mult decât am crezut vreodată. Și mai cred că  România nu mai poate rezista încă 1 an și 4 – 5 luni de zile cu incompetenții de la guvernare, pentru că pur și simplu PSD nu mai are forța interioară nici măcar să terorizeze România, pur și simplu în momentul ăsta sunt într-o degringoladă periculoasă pentru existența statului român. Nu mai am niciun fel de încredere că acești indivizi pot să conducă vreo companie națională, vreun minister, că pot veni cu politici publice sănătoase  așa că trebuie îndepărtați de urgență. Partidul Național Liberal trebuie să își asume cât mai repede posibil trezirea României, reconstrucția României și reforme structurale serioase într-o țară care-n ultimii 7 ani s-a prăbușit de la un an la altul", declară la RFI prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, la Consiliul Naţional al PNL, că va construi o nouă majoritate în urma votului dat de oameni la alegerile parlamentare, fie la termen, fie anticipate, spunând că „PSD trebuie să plece” şi că el îşi asumă ca obiectiv naţional viziunea unei Românii funcţionale, normale.

​Șeful statului a lansat un atac la PSD, spunând că a trădat votul oamenilor, a dat legi pentru infractori, a promovat incompetenţa ca politică de stat şi mediocritatea ca principal criteriu de construire a unei cariere în sistemul public. 

 

 
Prim-vicepreședintele liberal Rareș Bogdan