Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PNL a lansat campania de strângere de semnături pentru Klaus Iohannis

Sondaj IMAS, alegeri prezidentiale: Klaus Iohannis, Mircea Diaconu, Viorica Dancila, Dan Barna

Președintele Klaus Iohannis a participat la startul campaniei de strângere de semnături pentru al doilea mandat la Cotroceni. 

Klaus Iohannis a luat parte la evenimentul organizat de PNL în Piața Universității din capitală. El a vorbit cu susţinătorii, s-a fotografiat cu aceştia şi le-a mulţumit pentru implicare. Conform legii, candidaţii la alegerile prezidenţiale trebuie să depună la Biroul Electoral şi listele cu semnăturile a cel puţin 200.000 de persoane. Klaus Iohannis s-a declarat optimist în această privință:

"Sper să obțin număr suficient de semnături dar sunt optimist în această privință. PNL este foarte hotărât să facă o acțiune ca lumea și credem, așa cel puțin mi-a spus conducerea partidului, că ajungem la cel puțin numărul de semnături din 2014"    

Klaus Iohannis și-a lansat candidatura pentru alegerile prezidențiale din toamnă, joi, la Consiliul Național PNL, care a avut loc la Romexpo. În discursul susținut atunci el a atacat dur PSD şi a declarat că va construi o nouă majoritate în urma votului dat de oameni la alegerile parlamentare, fie la termen, fie anticipate. „PSD trebuie să plece” a spus șeful statului, care a mai precizat că el îşi asumă ca obiectiv naţional viziunea unei Românii funcţionale, normale.