Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un senator PSD propune ca 10 august să fie declarată Ziua Unității Civice

liviu_pop_cu_ie_facebook.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

În urmă cu un an, senatorul PSD, Liviu Pop, susținea că protestatarii au fost cei care au atacat forțele de ordine. 

Senatorul PSD Liviu Pop anunță că săptămâna viitoare va depune un proiect de lege privind instituirea Zilei Unității Civice în data de 10 august. Cred că românii merită această lege, a scris fostul ministru al Educației pe pagina sa de facebook. Mesajul acestuia vine în urma manifestației din Piața Victoriei din capitală unde s-a marcat un an de la reprimarea violentă a mitingului diasporei din 10 august 2018. 

 Imediat după evenimentele de atunci, Liviu Pop susținea la Digi24 că protestatarii au fost cei care au atacat forțele de ordine: „Eu am văzut câteva acțiuni ale protestatarilor împotriva jandarmilor. Organizatorii mitingului, membrii PNL și USR, conducerea partidelor care au spus că vor participa membrii lor în piața...sunt direct responsabili de această acțiune a protestatarilor violenți”.

La protestul antiguvernamental din 10 august 2018 peste 500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după intervenția brutală a forțelor de ordine. 800 de plângeri împotriva Jandarmeriei au fost depuse la Parchetul General. Ancheta privind violenţele nu a fost finalizată.