Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


R. Moldova: Omul de afaceri Iurii Luncașu, un apropiat al lui Plahotniuc, găsit împușcat în cap în apropiere de Chișinău

luncasu.jpg

Image source: 
Jurnal.md

Moarte suspectă, în Republica Moldova, acolo unde omul de afaceri Iurii Luncașu, persoană de încredere a politicianului Vlad Plahotniuc, a fost găsit împușcat în cap pe un câmp din apropiere de Chișinău. UNIMEDIA scrie că omul de afaceri s-ar fi sinucis.

Surse din cadrul poliției moldovene afirmă că moartea lui a fost semnalată de șoferul omului de afaceri. Acesta susține că a fost contactat telefonic de șeful său care i-a cerut să vină la domiciliu și să se deplaseze într-o direcție necunoscută.

”La un moment dat, Luncașu i-a cerut șoferului să oprească automobilul în câmp, unde s-a împușcat cu arma sa, pe care o deține legal”, a spus un ofițer de presă al poliției moldovene.

Potrivit site-ului noi.md, victima a lăsat un bilet cu următorul conținut: "Căsuță albă am cumpărat în 2017 am fost investitor".

Omul de afaceri Iurii Luncașu este patron al unei companii care deţine un imobil impunător în zona televiziunii din Chişinău, cunoscut în presă drept "Casa Alba'.

Luncașu era un apropiat al fostului lider democrat Vlad Plahotniuc, acuzat de numeroase fapte corupție în Republica Moldova, dar și în Rusia.