Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Eugen Tomac: Este un act de patriotism să trimiți acest Guvern de deliranți în Opoziție

ape tulburi pmp.jpg

Eugen Tomac renunță la șefia PMP (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)
Eugen Tomac renunță la șefia PMP (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)

ALDE nu va părăsi guvernarea, crede președintele PMP, Eugen Tomac. El spune la RFI că schimbarea Guvernului înainte de alegerile prezidențiale sau după scrutinul din toamnă ”este o soluție mult mai bună decât ceea ce avem la ora actuală la Palatul Victoria”.

Eugen Tomac se așteaptă ca ALDE să rămână în coaliția de guvernare alături de PSD: ”Nu cred că ALDE părăsește guvernarea. Un partid cu 4% cât a obținut la ultimele alegeri nu-și permite să plece în acest moment de la guvernare, dintr-un motiv foarte simplu, pentru că oricum în interiorul lor majoritatea optează pentru rămânerea la guvernare, în condițiile în care ALDE a decontat tot ceea ce politic a reușit să ”implementeze” împreună cu PSD în ultimii ani. Deci ALDE nu are nici o perspectivă în afara guvernării”.

Președintele PMP declară că Executivul Dăncilă trebuie demis: ”Acest Guvern, această majoritate trebuie să plece oricând vom vota o moțiune de cenzură, pentru că este un act de patriotism să trimiți acest Guvern de deliranți în Opoziție (...). Schimbarea unui Guvern chiar înainte de alegerile prezidențiale sau după alegerile prezidențiale este o soluție mult mai bună decât ceea ce avem la ora actuală la Palatul Victoria”.

Întrebat de ce ar vrea Opoziția să preia puterea acum, în condițiile în care situația actuală îi convine, Eugen Tomac a răspuns: ”Da, dar eu nu cred că a face politică doar vânând erorile celor care și-au asumat actul de guvernare și nu au realizat nici un sfert din ceea ce au promis este o soluție”.

 
Eugen Tomac, despre posibila rupere a coaliției PSD-ALDE