Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Poliția Română are un nou șef

Politie Romana nou sef.jpg

Image source: 
pixabay.com

Liviu Vasilescu a fost numit de premierul Viorica Dăncilă șef al Poliției Române, printr-o decizie publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Noul șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu, a fost până acum șeful Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Funcția de șef al Poliției Române a devenit vacantă, după ce Ioan Buda a fost demis de ministrul de Interne de la acel moment, Nicolae Moga, în urma cazului Caracal.

”Având în vedere propunerea ministrului Afacerilor Interne, formulată prin adresa nr. 19.885 din 2 august 2019, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/5 237 din 19 august 2019 privind Codul administrativ al art. 8 alin. (1) din Legea 2018/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și al art. 27 35 alin (1) lit. c¹) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare, Prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Liviu Vasilescu se numește în funcția de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliției Române”, se arată în decizia premierului, publicată miercuri în Monitorul Oficial.