Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stelian Tănase: Tăriceanu a capitulat, este 1-0 pentru VV Dăncilă

Stelian Tanase comunicare coronavirus proasta imn farsa.jpg

Stelian Tănase: Lucrurile nu sunt ținute sub control, în privința comunicării (Sursa foto: Facebook/Stelian Tănase)
Stelian Tănase: Lucrurile nu sunt ținute sub control, în privința comunicării (Sursa foto: Facebook/Stelian Tănase)

Amenințarea ALDE că va părăsi coaliția cu PSD a fost un bluf, crede politologul Stelian Tănase. El spune la RFI că în momentul în care partidul lui Călin Popescu Tăriceanu părăsește guvernarea, ”dispare peste noapte”.

Stelian Tănase consideră că Tăriceanu a capitulat în fața PSD: ”Noi trebuie să ne aducem aminte că Tăriceanu a dat un ultimatum PSD-ului și premierului, șefului partidului, VV Dăncilă, în legătură cu niște cereri ale sale, de pildă, restructurarea Guvernului etc. etc., nu le mai amintesc, că le-a uitat el însuși, în primul rând. Luni trebuia să aibă loc o discuție, la care Dăncilă nu s-a prezentat, cred că nu-și pregătise lecțiile, consilierii nu hotărâseră care să fie linia de urmat. Aseară, însă, a fost foarte clar: PSD-ul și VV Dăncilă nu renunță la punctele de vedere afirmate înainte, iar Tăriceanu a capitulat (...). Deci avem 1-0 pentru Dăncilă”.

Politologul spune că amenințarea ALDE că va rupe coaliția cu PSD a fost o cacealma: ”A fost un bluf, a fost o cacealma. Nici nu era problema părăsirii, a fost o amenințare că dacă nu-l puneți pe Tăriceanu candidatul comun PSD-ALDE, noi, ALDE, părăsim guvernarea. Or asta n-a crezut-o nimeni, pentru că situația partidului ALDE este la limită. Este un partid care a făcut 4%, în momentul în care vor părăsi guvernarea, partidul ăla dispare peste noapte, că el există atâta timp cât Tăriceanu, ca principal aliat al PSD-ului, președintele Senatului, al doilea om în stat, miniștri în Guvern, în administrația locală la fel prezent, când nu va mai putea furniza aceste locuri clientelei sale politice, fiecare se va duce unde va vedea cu ochii, nu va rămâne în jurul unui lider care nu împarte gologani, ca să zic așa”.

ALDE rămâne deocamdată în coaliție cu PSD, după discuția de miercuri dintre Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă. Partidul a anunțat că va decide în septembrie ce va face mai departe.

Stelian Tănase, despre discuțiile dintre PSD și ALDE