Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Viorica Dăncilă, desemnată oficial candidata PSD la Președinție: Mă lupt pentru fiecare român

Viorica Dancila desemnata oficial candidata PSD Presedintie.jpg

Marea întrebare a săptămânii care abia începe este dacă la finalul acesteia Guvernul Dăncilă se va mai afla la Palatul Victoria.
Marea întrebare a săptămânii care abia începe este dacă la finalul acesteia Guvernul Dăncilă se va mai afla la Palatul Victoria.
Sursa imaginii: 
Facebook/Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a fost lansată oficial drept candidată a PSD la Președinția României. Șefa Executivului a participat sâmbătă la Congresul formațiunii, desfășurat la Palatul Parlamentului. Ea a intrat în sală pe acordurile melodiei ”Eye of the Tiger” din filmul Rocky.

La Congresul PSD a participat și președintele PES, Serghei Stanishev. Au lipsit în schimb liderul Pro România, Victor Ponta și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Viorica Dăncilă a susținut în discursul său de la Congres că ea luptă pentru fiecare român: ”Sunt un om ca oricare altul, un om printre oameni. M-am născut într-un oraș mic din România. Sunt inginer. Azi sunt soție, mamă, am o familie frumoasă pe care o iubesc enorm și care mi-a stat mereu alături. Cred în familie, cred în Dumnezeu, cred în muncă și cred în cinste. Cred enorm în oameni, în poporul român, care știu că merită și poate întotdeauna mai bine. Orice decizie pe care am luat-o a fost pentru a ajuta mame, tineri, copii și pensionari. Sunt și voi rămâne mereu alături de oameni. Asta cred că e menirea omului politic. Asta cred că e misiunea social-democrației. De aceea suntem aleși, de aceea guvernăm, de aceea conducem țara. Ca să aducem dreptate, echilibru și progres în societate. Eu nu mă lupt împotriva nimănui, ci pentru români, pentru fiecare român”.

Viorica Dăncilă a mai declarat la Congresul PSD că în spatele ei nu stă nimeni și nimic altceva decât muncă și mers înainte: ”Dragii mei colegi, sunt de 23 de ani în acest partid, 23 de ani de credință în această mare familie a noastră, 23 de ani de muncă în PSD. Am plecat de la baza partidului, am lipit afișe, am împărțit pliante, am făcut campanii din ușă în ușă și spun asta cu mândrie. În spatele meu nu stă nimeni și nimic altceva decât muncă și mers înainte. Am fost membră în PE timp de nouă ani, de unde am plecat pentru a conduce Guvernul României. Sunt un om plecat de jos, care a muncit ca și voi mulți ani în acest partid. Am pornit în viață cu aceleași premize cu care pleacă mulți tineri astăzi, dintr-o familie simplă, fără privilegii”.

 
Viorica Dăncilă, lansată oficial drept candidata PSD la Președinție