Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mircea Diaconu la RFI: Voi discuta cu ALDE și Pro România pentru un sprijin la prezidențiale

Exclusivitate RFI Mircea Diaconu ALDE Pro Romania alegeri prezidentiale.jpg

Mircea Diaconu vrea să fie președinte (Foto: Facebook/Mircea Diaconu)
Mircea Diaconu vrea să fie președinte (Foto: Facebook/Mircea Diaconu)

Fostul europarlamentar Mircea Diaconu spune într-un interviu la RFI că a fost chemat la discuții cu ALDE și Pro România, în vederea susținerii sale în cursa prezidențială. Actorul și-a anunțat duminică intenția de a candida ca independent la alegerile din noiembrie.

Mircea Diaconu confirmă discuțiile cu ALDE și Pro România, în perspectiva alegerilor prezidențiale: ”Da, se pare că voi avea discuții, de asta mi-am modificat programul (...), am primit telefon și m-au chemat la o discuție, asta și fac acum, mă duc. Ce am zis ieri că nu voi negocia, termenul rămâne în continuare așa, nu voi negocia, pentru că n-am ce negocia. De pe o asemenea postură cineva vrea să mă sprijine, e în regulă, mă bucur și văd termenii sprijinului, atât, dar nu negociez nimic, că n-am ce să dau”.

Fostul europarlamentar spune că a fost chemat la discuții ”de către ALDE și Pro România”.

Întrebat ce părere are despre ipoteza apărută în presă, potrivit căreia Călin Popescu Tăriceanu se va retrage din cursa prezidențială și va face o alianță cu Pro România, iar cele două formațiuni îl vor susține pe el la Președinție, Mircea Diaconu a răspuns: ”După cum arată lucrurile, apropo de telefonul de aseară târziu și de faptul că mă duc acum la discuțiile astea, probabil că așa și va fi, însă nu mă duc să negociez, ci mă duc să înțeleg termenii și da, să negociez, dacă vreți sau să securizez termenii relației”.

Fostul eurodeputat a respins ideea unei eventuale înregimentări politice: ”Nu, nicicum, nu, statutul meu de independent rămâne foarte clar, obligatoriu, pentru că ăsta este, ăsta trebuie să fie al unui președinte”.

La mențiunea RFI că odată sprijinit de două partide politice, și-ar putea pierde independența, Mircea Diaconu a răspuns: ”Păi, mă susțin, ce-i aia că mă susțin, atâta tot că mă susțin (...). Nu, eu nu voi candida în numele unui partid, ci sprijinit ca independent cu acest statut”.

 
Mircea Diaconu, despre discuțiile cu ALDE și Pro România