Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Roxana Wring: Ridicarea mașinilor parcate ilegal în București nu va fi o măsură eficientă

roxana_wring_ridicare_masini_parcate_ilegal.jpg

Mașini parcate pe un trotuar din Drumul Taberei (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Mașini parcate pe un trotuar din Drumul Taberei (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Primăria Capitalei acționează haotic în privința ridicării mașinilor parcate neregulamentar. O spune la RFI consilierul general USR Roxana Wring, care consideră că măsura pusă în practică de către municipalitate începând de luni nu face parte dintr-o viziune mai amplă asupra problemei locurilor de parcare din București.

Roxana Wring nu crede în eficiența măsurii luate de Primărie, privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar: ”Nu cred că va fi foarte eficientă, pentru că eu nu am văzut un plan mai mare de rezolvare a problemei parcărilor ilegale și a parcărilor în general. Deci ideea e bună, dacă parcăm ilegal, trebuie să existe o sancțiune (...), dar ea din nou nu are o logică, pentru că vorbim numai despre traficul auto, de exemplu nu vorbim despre mașinile care se parchează pe treceri de pietoni, pe trotuare, pe spații verzi. Înțeleg că activitatea va fi realizată de una dintre companiile municipale și acolo avem o problemă juridică”.

”Nu a fost pregătită măsura, deci se trece la faza asta de ridicare a mașinilor, dar informarea a fost minimă, de fapt oamenii au aflat din presă, pentru că la nivelul Primăriei nu s-a făcut o informare, o consultare. Cred că vom ajunge din nou într-un haos legislativ (...), nu gândim deloc integrat și atunci rezultatele cred că vor fi puțin vizibile”, spune consilierul general.

Roxana Wring, despre ridicarea mașinilor parcate ilegal în București