Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Viorica Dăncilă: Nu luăm în calcul ieșirea de la guvernare

”Categoric nu voi pleca”, a declarat, astăzi, Viorica Dăncilă atunci când a fost întrebată de ziariști dacă va demisiona în cazul în care guvernul nu va trece de votul de încredere din Parlament . ”Dacă nu primim votul de încredere, Guvernul rămâne la forma inițială și vom găsi o altă formulă”, a spus Dăncilă într-o conferință de presă la Pitești.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, într-o conferință de presă la Pitești, că PSD nu ia în calcul ieșirea de la guvernare și că în perioada următoare vor avea loc negocieri pentru susținerea parlamentară. „În politică totul e posibil. Cea mai bună armă în politică e cea a negocierii. Vom vedea cu cine negociem.”, a declarat Viorica Dăncilă.
Prim-ministrul a precizat că în ședința CEx de mâine, social democrații vor decide data la care vor veni în Parlament pentru vot precum și numele miniștrilor care vor fi propuși în cabinet.

"Voi discuta despre momentul in care voi veni în Parlament la ședința CEX. Vom stabili data și numele miniștrilor. Avem portofolii unde nu avem miniștri, unde interimatul a expirat”, a spus Viorica Dăncilă.

Dăncilă a declarat că nu demisionează dacă nu adună suficiente voturi când vine cu Guvernul în Parlament: “Dacă nu primim votul de încredere Guvernul rămâne la forma inițială și venim cu o altă formulă. Vrem să dăm dovadă de stabilitate. Nu luăm în calcul ieșirea de la guvernare”. Întrebată dacă are în vedere o colaborare cu partidul lui Victor Ponta, Viorica Dăncilă a declarat: „Noi nu mai ascultăm declarațiile lui Victor Ponta. Noi ne ghidăm după propriiile noastre decizii. Eu am intrat în cursa prezidențială, nu renunț, nu răspundem șantajului.”, susține Viorica Dăncilă.