Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alexandru Cumpănașu strânge semnături pentru prezidențiale

cumpanasu.jpg

Sursa imaginii: 
facebook/Alexandru Cumpănașu

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, adolescenta de 15 ani din Caracal care a dispărut în urmă cu mai bine de o lună,se gândește să candideze la alegerile prezidențiale. Joi seară, Cumpănașu a făcut două live-uri pe Facebook în care a vorbit despre intenția sa. 

În postările sale de pe pagina de socializare, Alexandru Cumpănașu spune că o decizie fermă în acest sens o va lua după ce va vedea câte semnături reușește să strângă în câteva zile. 

”Putem să strângem cele 200.000 de semnături sau nu? Dacă puteți și vreți să le strângeți eu trebuie să fiu ajutat în acest demers. Voi pune pe Facebook un tabel pe care trebuie să îl completăm. Am nevoie de la dumneavoastră să îmi trimiteți pe adresa mea de e-mail, datele dumneavoastră de contact. Dacă voi constata că poporul român și cei care îmi scriu trec de la faza pasivă și îmi vor spune nu mai vrem clanuri și vrem să fie ras din temelii, atunci mă voi convinge din aceste contacte, din mesaje. Astăzi e imposibil ceea ce propun eu și dumneavoastră, dar poate reușim să facem acest imposibil, să intrăm într-o cursă împreună. Cum putem să strângem aceste semnături? Eu n-am două partide în spate și spun că sunt independent. Eu sunt singur. Poate că vor veni oameni din sindicate, patronate, eu nu voi cere niciun coleg din Coaliție să vină lângă mine, ba chiar mă voi suspenda în perioada campaniei electorale (…) Dacă vreți să vă ocupați într-un județ, vă trimit tabelele și vedem în câteva zile câte semnături putem strânge. Suntem mai curajoși și mai puternici decât partidele? Vreau să vă mulțumesc tuturor indiferent de rezultat și de decizie, dacă voi candida sau nu”, spune Cumpănașu în înregistrarea video.