Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tăriceanu: Bugetul are o gaură de 9 miliarde de lei

deficit_buget_nou.jpg

Ionuț Dumitru, fostul președinte al Consiliului Fiscal: "Derapajul e evident. Cel mai probabil deficitul va depăși 4%"
Ionuț Dumitru, fostul președinte al Consiliului Fiscal: "Derapajul e evident. Cel mai probabil deficitul va depăși 4%"

“Bugetul României are o gaură de nu mai puțin de 9 miliarde de lei.” Declarația aparține președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și a fost făcută joi seară, la emisiunea "Gândurile lui Cristoiu" de la Mediafax.

"A fost problema bugetului care a fost discutat, ca să constatăm acum în august că bugetul are acum o gaură de 9 miliarde de lei. Măsurile luate la rectificare nu vindecă bugetul. Problemele rămân. La nivel local cooperarea merge prost. Am făcut o evaluare cu organizațiile din teritoriu, încercând să evaluăm nivelul de colaborare. 8 organizații din 47 ne-au spus că la nivel local coaliția funcționează. Miniștrii erau nemulțumiți", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, citat de Mediafax.

Liderul ALDE a adăugat că Guvernul a făcut numeroase modificări la OUG 114, care nu fuseseră agreate în Coaliție:  "Am convenit ca până pe 20 august să discutăm aceste lucruri. În primul rând că nu a venit, că a avut o problemă medicală. Ne-am întâlnit miercuri, dar cu colegii dânsei, nu au avut nimica și ne-au zis că gândesc un plan cu 10 măsuri, dar măsuri de mai mică amploare. I-am spus "doamna Dăncilă, ați ales o formulă de supraviețuire. Eu cred că e prea puțin. Dacă nu ieșim în ofensivă, soarta ne e pecetluită și în 2020 dumneavoastră, care ați plecat de la 46, poate rămâneți cu un 20-25%, dar noi nu ne putem permite acest lucru" și sunt chestiuni de dată recentă. Am convenit să modificăm OUG 114 la care am avut obiecțiuni de la început și care a suferit o serie de adăugiri pe care noi nu le convenisem în Coaliție”.