Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Viorica Dăncilă: Nu ne grăbim să mergem în Parlament și nu ieșim de la guvernare

Social-democrații s-au reunit, sîmbătă, la Mamaia, în ședința Comitetului Executiv al partidului pentru a discuta situaţia ministerelor lăsate libere după plecarea ALDE de la guvernare.

Ședința va fi urmată de întâlnirea deputaţilor şi senatorilor PSD cu conducerea partidului. Discuțiile au loc în condițiile în care președintele Klaus Iohannis a trimis guvernul în Parlament, pentru a obține votul pe o nouă formulă, după ce ALDE a rupt coaliția cu social-democrații.
La inceputul ședinței, premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu se grăbește să meargă în Parlament și că PSD nu va pleca de la guvernare, ci opoziția trebuie să demonstreze că poate strânge semnături pentru moțiune. 
"Am desemnat 5 miniştri din partea PSD, preşedintele i-a respins. A ieşit ALDE de la guvernare, am desemnat interimar pe portofoliile ALDE, dar nu am primit răspuns. Trebuie să analizăm această situaţie" a declarat la începutul reuniunii Viorica Dăncilă.

Guvernul va depune plângere penală pe numele preşedintelui Klaus Iohannis, pe fondul afirmaţiilor şefului statului, care a numit Guvernul ca fiind unul "corupt", au declarat surse politice pentru agenția Mediafax.

Potrivit surselor citate, plângerea va fi depusă luni dimineaţa. Subiectul a fost discutat în şedinţa Comitetului executiv de la malul mării.

În urmă cu câteva zile, Viorica Dăncilă a afirmat că este revoltător faptul că şeful statului Klaus Iohannis de la foloseşte tribuna oficială a Administraţie Prezidenţiale expresia „Guvern corupt”. Premierul îi cere preşedintelui să prezinte urgent probe în acest sens.

„Este de-a dreptul revoltător faptul că domnul Iohannis foloseşte de la tribuna oficială a Administraţiei Prezidenţiale expresia “Guvern corupt”. Îl somez pe candidatul Klaus Iohannis să prezinte de urgenţă probe pentru această afirmaţie care dăunează profund imaginii României. Îi asigur pe toţi românii că în ceea ce mă priveşte, nu a existat niciun act de corupţie şi nicio problemă de ordin juridic care să umbrească activitatea mea”, a spus Dăncilă.