Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Conducerea ALDE a decis excluderea din partid a celor care accepta funcții, fără acordul formațiunii. Vizat este Teodor Meleșcanu

Senatorul Ion Popa, candidatura oficială din partea ALDE pentru şefia Senatului. Meleşcanu ar putea fi exclus din ALDE dacă acceptă funcţia cu susţinerea PSD. 

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că propunerea oficială a formaţiunii pentru funcţia de preşedinte al Senatului este Ion Popa, precizând că persoanele care acceptă funcţii în Guvern, Parlament sau alte instituţii, fără acceptul sau susţinerea partidului, vor fi excluse. Decizia ALDE vine după ce grupul senatorilor PSD l-a propus pe fostul ministru de externe, Teodor Meleșcanu, pentru șefia Senatului, funcție rămasă vacantă în urma demisiei lui Călin Popescu Tăriceanu.

 "A fost prezent şi dl. Meleşcanu care şi-a cerut scuze colegilor pentru situaţia pe care într-un fel a generat-o şi colegii au fost foarte clari în ceea ce s-a discutat, în sensul că nu putem accepta o astfel de propunere din partea PSD, care iese din orice normă politică", a spus Tăriceanu.

El a mai spus că, la despărţirea de PSD, s-a convenit să rămâmă în relaţii civilizate, dar observă un "atac furibund din partea PSD".

"Îi previn pe cei din PSD că nu suntem în postura să întoarcem și celălalt obraz. Gesturile, încercările de racolare care au eșuat ale unor membri ALDE se înscriu în această lunie a unui război împotriva noastră", a declarat, marți, la Parlament, Călin Popescu Tăriceanu.

Senatorul Teodor Meleşcanu declara, înaintea ședinței ALDE, că nu renunță la candidatura pentru şefia Senatului, susținând că în acest fel ALDE va avea garanţia că va fi tratat corect.