Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iohannis: Condamn cu fermitate atacul terorist laș de la Ambasada din Kabul

Președintele Klaus Iohannis condamnă cu fermitate atacul terorist "laș" care a ucis un diplomat român și a rănit alt oficial al României. Acesta a reiterat angajamentul profund pentru combaterea terorismului la nivel internațional.

„Condamn cu fermitate atacul terorist laș care, din păcate, a pus capăt vieții unui cetățean român și a rănit grav un alt cetățean român din cadrul Ambasadei României la Kabul. Transmit condoleanțe familiei îndoliate și urez însănătoșire grabnică cetățeanului român rănit în același atentat. Reiterez angajamentul nostru profund pentru combaterea terorismului la nivel internațional”, spune șeful statului în mesajul transmis de Admiistrația Prezidențială.

Și premierul Viorica Dăncilă a condamnat atacul, precizând că acesta nu abate statul român din lupta contra terorismului.

„Condamn ferm atacul terorist sângeros din Afganistan, în urma căruia un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar altul a fost rănit. Acest act de o cumplită cruzime în care au fost uciși mai mulți cetățeni străini și peste 100 de persoane au fost rănite nu ne clatină determinarea și nu ne abate de la angajamentul nostru, alături de partenerii internaționali, în lupta împotriva terorismului”, a transmis Dăncilă, pe pagina de Facebook.
Viorica Dăncilă a transmis condoleanțe familiei cetățeanului român care și-a pierdut viața în urma acestui atac, precum și „tuturor celor care au pierdut pe cineva drag, iar celor răniți le doresc multă sănătate și putere pentru a se recupera cât mai rapid”.