Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Se amână Brexit până la 1 ianuarie 2020?

brexit_diviziuni.jpg

Marea Britanie şi Uniunea Europeana au ajuns la un nou acord al Brexitului, anunţă premierul Boris Johnson
Marea Britanie şi Uniunea Europeana au ajuns la un nou acord al Brexitului, anunţă premierul Boris Johnson
Image source: 
pixabay.com

În Parlamentul britanic opoziţia va încerca miercuri să adopte o lege care l-ar obliga pe Johnson să ceară Uniunii Europene să amâne Brexit-ul până la 31 ianuarie 2020, în afara cazului în care un acord de Brexit este aprobat de Parlament ori Legislativul de la Londra acceptă ieşirea fără acord din Blocul comunitar, transmite Mediafax, care preia BBC.

Johnson susţine că tentativa opoziţiei ar forţa Marea Britanie să se predea Uniunii Europene şi afirmă că nu va accepta niciodată acest lucru.

"Aceasta este ultima şansă a Parlamentului de a bloca o ieşire fără acord pe 31 octombrie", a declarat parlamentarul Oliver Letwin, liderul iniţiativei de zădărnicire a planurilor lui Johnson.

La rândul său, liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a declarat că parlamentarii încearcă să-l împiedice pe Johnson "să joace ruleta rusească cu viitorul acestei ţări".

Mai mult, Partidul Conservator din Marea Britanie, condus de premierul Boris Johnson, a pierdut marţi majoritatea în Parlament după ce conservatorul Phillip Lee a demisionat din partid.

Totuși, Boris Johnson a anunțată că Partidul Conservator va depune o moţiune pentru convocarea de alegeri anticipate.