Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Militar român mort în urma noului atac sinucigaş din Kabul

kabul_bun.jpg

Analizam contextul in care s-a produs atentatul din Kabul, in care si-a pierdut viata si un membru al ambasadei Romaniei
Analizam contextul in care s-a produs atentatul din Kabul, in care si-a pierdut viata si un membru al ambasadei Romaniei
Image source: 
Reshad Sharifi via Reuters

Un militar român a murit în Afganistan, în urma unei explozii care s-a produs în această dimineață în capitala afgană Kabul, a anunțat Ministerul Apărării într-un comunicat citat de Mediafax.

„Un militar român şi-a pierdut viaţa astăzi, 5 septembrie, în jurul orei 11.40, ora României, în Afganistan, în timpul executării unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul”, anunţă Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, informaţii suplimentare referitoare la identitatea militarului vor fi difuzate după anunţarea familiei acestuia, conform procedurilor în vigoare.

„Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă regretul pentru moartea militarului român şi este alături de familia îndoliată”, mai arată MApN.

O maşină încărcată cu explozibil a fost detonată joi în estul capitalei afgane Kabul, în apropierea zonei în care se află misiunile diplomatice străine, printre care ambasada Statelor Unite şi sediul misiunii NATO, au anunţat oficialii locali, citaţi de Associated Press.

Cel puţin trei persoane au murit şi alte 30 au fost rănite, a transmis directorul spitalului la care au fost transportate victimele.

Un alt român, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a murit în atacul terorist care s-a produs marți în capitala afgană.