Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Orban, despre schimbarea Guvernului: Nu e o certitudine că va întâmpla

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, referitor la depunerea moțiunii de cenzură, “ nu este o certitudine că va fi schimbat Cabinetul Dăncilă, deoarece pot apărea oricând surprize la nivelul Parlamentului”. PNL va depune moțiunea de cenzură la adresa Guvernului după ce va aduna peste 233 de semnături care să asigure adoptarea moțiunii de către Parlament.

„Avem de-a face cu o criză politică în care guvernele care au fost instalate după alegeri, de la o majoritate confortabilă, și-au pierdut majoritatea în Parlament. În cursul săptămânilor viitoare va fi depusă o moțiune de cenzură, care ar putea duce la căderea Guvernului, dacă toți actorii politici care dau declarații vor acționa în conformitate cu declarațiile lor politice, deci este posibilă o schimbare de Guvern în România. Sigur, nu e o certitudine că se va întâmpla, că la nivelul Parlamentului oricând pot apărea surprize”, a afirmat Ludovic Orban, la evenimentul „Investors Days”, organizat joi în București, potrivit MEDIAFAX.

Ludovic Orban a mai spus că încrederea investitorilor în România a fost foarte mult redusă din cauza modificărilor repetate a legislației în domeniul economic dar și a măsurilor luate de Executiv, cu impact negativ asupra mediului de afaceri. „Ca atare, vă spun din capul locului că din punctul nostru de vedere misiunea principală a viitoarei guvernări va fi să se aplece asupra asigurării bunului mers al afacerilor, asupra recâștigării încrederii mediului de afaceri în România și, trebuie să spunem, reparării multor decizii care au provocat consecințe negative”, a punctat Orban.