Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liviu Dragnea şi familia sa au interdicţie de a intra în Statele Unite

 

Liviu Dragnea și familia sa au interdicție de a intra în Statele Unite din cauza implicării fostului demnitar în fapte de corupție, a anunțat joi Departamentul de Stat al SUA, într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

 

”Secretarul de stat Michael R. Pompeo i-a interzis public intrarea în Statele Unite fostului președinte al Camerei Deputaților din România, Liviu Nicolae Dragnea, din cauza implicării în fapte de corupție”, se arată în documenul Departamentului de Stat.

”În cazurile în care secretarul de stat deține informații credibile cu privire la implicarea oficialilor guvernelor străine în cazuri importante de corupție, aceste persoane și cei mai apropiați membri ai familiilor acestora nu sunt eligibili pentru a intra pe teritoriul Statelor Unite”, se arată în comunicat.

De asemenea, cei doi copii ai săi, Valentin Ştefan Dragnea și Maria Alexandra Dragnea, au primit și ei interdicție de a intra pe teritoriul SUA.

Liviu Dragnea a fost încarcerat, pe 27 mai 2019, la Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.