Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Brexit: Ministrul Muncii demisionează și îl acuză pe premierul britanic de vandalism politic

amber.jpg

Image source: 
rfi.fr

Ministrul britanic al Muncii, Amber Rudd, demisionează, nemulțumită de felul în care înțelege premierul Boris Johnson să gestioneze criza Brexit.

 

„M-am alăturat Cabinetului cu bună-credință și am acceptat că o ieșire fără Acord trebuia luată în calcul, pentru că așa am fi putut avea cea mai bună șansă de a obține un nou Acord. Cu toate acestea, nu mai cred că ieșirea cu un acord este principalul obiectiv al Guvernului”, a transmis Rudd.

„Nu pot să accept acest act de vandalism politic” a comentat  Amber Rudd excluderea conservatorilor critici. 
21 de conservatori au devenit, marţi, parlamentari independenţi. Boris Johnson i-a ameninţat pe colegii săi cu excluderea, dacă nu îi susţin planurile privind Brexitul şi votează împotriva unei ieşiri a Marii Britanii din Uniunea Europeană fără acord. 

Iar vineri Camera Lorzilor (Camera superioară a legislativului britanic)  a adoptat legea votată de Camera Comunelor şi care îl oprește pe Johnson să retragă țara  din UE fără un acord cu blocul european la 31 octombrie. Boris Johnson va trebui să solicite Uniunii Europene o amânare cu trei luni a termenului pentru Brexit.