Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Viorica Dăncilă: PSD ia în calcul restructurarea Guvernului în Parlament

viorica_dancila.jpg

Image source: 
Facebook

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis de "abuz constituţional şi de putere" "la adăpostul imunităţii absolute pe care o are" pentru că nu a semnat numirea unor miniştri interimari.

 

Premierul Viorica Dăncilă anunță că PSD ia în calcul restructurarea Guvernului în Parlament. „Refuzul de a numi miniștrii interimari e un abuz constituțional și de putere pe care domnul președinte Iohannis își permite să îl facă la adăpostul imunității funcției. CCR a stabilit că președintele nu are niciun drept să refuze aleatoriu miniștrii interimari. Aceștia trebuie numiți până când Guvernul face remanierea. Nu ne temem de nimeni și luăm în calcul restructurarea Guvernului în Parlament”, a declarat Viorica Dăncilă, în debutul ședinței de Guvern de luni.

Premierul Viorica Dăncilă a spus că va fi adoptată o hotărâre de Guvern prin care se va transfera de la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul către Secretariatul General al Guvernului avizarea privind oportunitatea emiterii ordonanţelor de urgenţă, în sensul motivării situaţiei excepţionale. Dăncilă a spus că măsura va fi luată pentru a depăşi situaţia de blocaj, "care putea fi rezolvată uşor dacă preşedintele îşi îndeplinea obligaţia stabilită de Constituţie de a semna propunerile de interimari".

Klaus Iohannis a respins joia trecută propunerile pentru ministerele deţinute de ALDE, după ce reprezentanții acestei formațiuni s-au retras din Guvern. Declaraţia a fost făcută după ce Guvernul a sesizat CCR în legătură cu refuzul preşedintelui de a desemna miniştrii interimari.